Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

18 Haziran 2013 Salı

Kral Fidyesi / James Grippando


Kral Fidyesi / James Grippando
469 Sayfa
Çeviren : Enver Günsel
Truva Yayınları


Torbada bir sürü harita ve seyahat kitabı vardı ama bunları ortaya çıkarıp herkese Kolombiya'ya yalnız başına giden basit bir turist olduğumu ilan etmek istemiyordum. Kitapları zaten birkaç kez okumuştum. Bogota'nın bazı bölgelerinin Miami'yi andırdığını ve bazı semtlerde ise vahşetin kol gezdiğini öğrenmiştim. Bogota'da geleceğin mimarisi, eski koloni kiliseleri ve Kolombiya öncesinden çağdaş sanata kadar çok şey sergileyen dünya çapında müzeler olduğunu biliyordum. Şehrin sokaklarında çeşitli zenginle fakiri, yük katırlarıyla pahalı Porsche arabaları bir arada görebiliyordunuz. Şehirde pek çok büyük ve lüks restoran vardı. Aslında bir turist olarak gelip görebileceğim bir yerdi ama insanı korkutan bir de istatistiği vardı; her saat bir insan öldürülüyordu  şehirde. Ölümlerin bazıları kaza sonucuydu ama günde en az sekiz cinayet işleniyordu; yılda iki bin beş yüz kişinin de "bilinmeyen nedenler" sonuncu öldüğü düşünülürse bu sayı daha da artabilirdi. Yıllık cinayet olaylarının oranı Miami, New York, Atlanta ve Los Angeles toplamından yüksekti.
(146. sayfa)

-----------------------------------------------------------------

Bir ilişkinin bitmesinin nedeni, taraflardan birinin daha mantıklı düşünmeye başlaması ya da hatalar yapmış olmasıdır.
(157. sayfa)

-----------------------------------------------

"Ben onu üzmek istemiyordum. Onunla tanıştığımız zaman, daha önce bir yıl içinde iki ilişki yaşamış, sevmiş ama her ikisinde de sevilmemiştim. 'Aşk' sözcüğünün çok kullanılan ama pek çok sözcük gibi anlamsız olduğunu düşünmeye başlamıştım ama pek çok sözcük gibi anlamsız olduğunu düşünmeye başlamıştım. Onun için bir kadına 'Seni seviyorum.' dediğim zaman bunun bir ömür boyu bir anlam ifade etmesini istiyordum. Bu kararım beni bir çukura doğru götürüyordu ama anlayamadım. Kendi kafama göre, Jenna'ya sevgimi söylediğim zaman bunun aynı zamanda evlenme teklifi gibi anlaşılmasını istiyordum. İşte bu yüzden zamanı gelsin diye bekledim durdum.
(158. sayfa)

----------------------------------

"Allah balık avında geçen saatleri insana verdiği yaşam süresinden çıkarmaz." (balıkçı deyimi)

4 yorum:

  1. Merhabalar,
    Bu güzel paylaşımın için teşekkürler. Bloğun hayırlı olsun canım. Bloğunu izlemeye aldım. Bana da beklerim. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Teşekkür ederim. Siz de okuduğunuz kitaplardan alıntılar göndererek bloga katkıda bulunabilirsiniz. Blogunuzu ziyaret edeceğim.
      Sevgiler..

      Sil
  2. Merhabalar,
    Bloğunuzun yeni takipçisiyim. Çok beğendim paylaşımlarınızı.
    Sizi izlemeye aldım.
    Bana da beklerim. http://fatoscatadlar.blogspot.com/
    Güzel paylaşımlarda tekrar görüşebilmek dileği ile,
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Teşekkür ederim. Blogunuzu ziyaret edeceğim.
      Siz de okuduğunuz kitaplardan alıntılar ve fotoğraflar göndererek bloga katkıda bulunabilirsiniz.
      Sevgiler..

      Sil