Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

15 Şubat 2013 Cuma

İşte Hayat Böyledir / Ömer Sevinçgül


İşte Hayat Böyledir / Ömer Sevinçgül
116 Sayfa 
Zafer Yayınları
Basım 2001

Akik, bir taştır. Gül, bir çiçektir. Arı, bir böcektir. İblis, bir şeytandır. Hame, bir cindir. Cerail, bir melektir. Ben, bir insanım. Kendi türünü temsil eden bu varlıklar arasında yerim neresi benim?
Kimim ve kimin içinim?
"Nefsini bilen, Rabbini bilir." Madem öyle, ben önce kendimi bilmeliyim. Rabbimi tanımak ve dünyadaki yerimi belirlemek için kendimi bir anahtar gibi kullanmalıyım. Çevremdeki her şeyi de o zaman anlayabilirim ancak. Zira, bakılandan ziyade, "bakış" önemli. Kendimi tanırsam, "insan'ı da tanımış olurum. "Cüzi'ler, "külli'lerin aynasıdır.

------------------------

Aslım topraktır, ama ruhum görünmez fezalarda uçar. Gayb ile şahadet bende buluşur, mana ile madde bende birleşir. Efendi de benim, köle de. Hiçbir şeyim ve her şeyim. Hem noktayım, hem kainat. Her şey benim için, ben Onun içinim. Cihanın sultanıyım, ama Onun kuluyum. Zirveyim, seçilmişim. Omuzum da üstünlük nişanı takılı, akıl nurudur başımda parlayan.


4 yorum:

  1. yazarın kendisi ile de tanıştınız mı?

    ben isim vermeden bazı mailler gönderdin kendisine ama vaktim yok vb.laflaredip tersledi beni.oysaki kitaplarındaki uslubunda dolayı kendisini çok insancıl bulmuş,pek çok sevmiştim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır yazarla tanışmadım. Kitap şu an yanımda değil ama yanılmıyorsam kitabın sonunda bir mail adresi vardı. Ben hiç mail göndermedim tutumu nasıl bilemiyorum.

      Sil
    2. Bence yanılıyorsun anonim arkadaşım yazarın kendisi hiç öyle biri değildir,konuştuğum kadarıyla ne kadar haddini aşsanda öyle tersleyen biri değil . Yanlışın var . Önyargılı olma kitaplarında karşılaştığın insan kimse emin ol kitap dışında ki ile aynı. İçi , dışı bir . Sözleri hayatının gölgesi .

      Sil
  2. ömer sevinçgül'e ben de mail yazdım, hemen cevap verdi. sorularımı cevaplandırdı. daha sonra tüyap kitap fuarında kitap imzalattım. her okuru gibi benimle de yakından ilgilendi. harika bir yazar ve harika bir insan. şu da internet adresi: www.omersevincgul.com bu adreste mail adresi de var...

    YanıtlaSil